2010. szeptember 25., szombat

Fali nemeztáska csigával

Ezt a falitáskát egy ezüstlakodalomra szánt ajándéknak rendelték nálam.
Fehér, benemezelt csipkével, selyemszálakkal, pongee selyemmel, gézzel.


A táska arra szolgál, hogy gazdái egymásnak kedves apróságokat és üzeneteket dugdossanak bele, valamint "használati utasításokat", tippeket a további kiegyensúlyozott együttéléshez. Szóban néha sokkal nehezebb, mint írásban...Ha egy cetlire ráírjuk, "UTÁLLAK!!!" és azt betesszük valahova, az utálat egy jó részét is betesszük. Aztán mire a másik megtalálja, már csak nevetni lehet az egészen. Energia nem vész el, csak átalakul. A nemeznek pedig, mint tudjuk, varázshatalma van ősidők óta!


A spirál ősi szimbólum. Talán minden létező kultúrában és mindenütt a természetben megtalálható. Végtelen dinamika, örök változás és a középpont állandó keresése...párkapcsolat...ott is vannak energiák. Hol ilyenek, hol olyanok...



A csigáknak hímeztem csillogó nyálkanyomokat. Néha keresztezik egymást, van, hogy eltávolodnak egymástól, másutt/máskor párhuzamosan haladnak. Mint az életútjaink. Egy fedél alatt élni, tiszta képletnek néz ki. De a belső utak annál sokkal kanyargósabbak. De ideális esetben nagyjából egy irányba tartanak.

6 megjegyzés:

katafolt írta...

De jó! Csigaház nélkül is imádnám, de így!:)))

Orsi írta...

Erről eszembe jutott Jókai Mór A csigák regénye c. írása.
Csodaszép a táska.

Piroseper írta...

Elképesztő!!! A befoglalt csigaházak viszik a pálmát nálam!

Zelnice írta...

Nagyon szép, és nagyon ötletes!

Barbi írta...

Tulajdonképpen ugyanazt írnám, mint Piroseper! A csigák óriásiak! :D De az egész nagyon gyönyörű és egyedi!

Corinna Nitschmann írta...

Köszönöm a kedves bejegyzéseiteket! És utána nézek Jókainak, mert erről az írásáról még nem hallottam. Kösz a tippet! :-)

Related Posts with Thumbnails