2010. szeptember 20., hétfő

Csille Márti, Pócs Judit, Róbert Vanda, Inge Evers, Dagmar Binder...

...a nyáron egy hétig okítottak minket a Magyarlukafán rendezett nemzetközi nemeztáborban.
Balról jobbra: Dagmar Binder, Csille Márti, Pócs Judit, Inge Evers és a guggolósorban Róbert Vanda.

Dagmarnál nunosálat készítettünk chiffonselyemre, Mártinál fémmel kombinált nemezékszer került ki a kezünk alól, Juditnál szabad volt a vásár, de max. két választott technikát "lehetett" kipróbálni egy tárgyon, Inge textilekkel kísérleteztetett, majd egy babzsákot csináltunk a hozott kincsek elrejtésére. Vandától mindenki egy fonatdíszítéssel ellátott ülőpárnával távozott.

Amilyen különböző ez az 5 nő ránézésre, épp annyira különbözik az oktatási stílusuk és a fellépésük. Ennek megfelelően különböztek a nebulók is. Valakik az egyik kurzust istenítették, míg egy másik nem nyert náluk matricát és fordítva meg így keresztben-kasul. De mindenkinek jutott az ő szívéhez közeli téma és tanár, valamint néhány trükkös fogásból eredő aha-élmény.






A faluban bolt sem igen volt. Jött azonban a héten 2x a zöldséges furgon és naponta "Bagaméri", akinél a hölgyek szívesen áltak sorban a tűző napon.


Az 50 táborozót különböző nyaralókban helyeztek el, egészen nemzetközi megosztásban: a mi villákban képviseltette magát Magyar- Német-, Finnország, Hollandia, USA és Írország. A vicc kedvéért az egyik "német" lány Csilla volt, én mint egyetlen itthoni lakos nem vagyok igazán magyar, a holland hölgy anyai felmenői azonban azok, az "ír" Carmen pedig igazából spanyol. Carmen 2 nap után nem bírt a vérével és elkezdett ránk főzni és sütiket sütni. Jó volt együtt találkozni Csillával és Susanne-val, mivel mindketten a (német nyelvű) CorNit-féle online nemeztanoda "mazsolái". (Már dolgozok a magyar verzión!) Ilyen vidám volt a hangulat reggelinél...ebédidőben...vacsoránál...no meg utána. (Igen, duplán ettünk,mert volt tábori kaja is.)
Nagy segítségünkre voltak a mindig mosolygó segítőink, akik folyamatosan hordták a forró vizet és ürítették a vödrökből a koszosat.
A tábor végére mindenki beadhatta kedvenc munkáját a közös kiállításra.
Jöjjenek néhány kollegina munkái:























Jövőre is lesz ám, csak némi módosítással és másik helyszínen. Ahogy tudok biztosat, itt is jelenteni fogom!

5 megjegyzés:

Kékmadár írta...

Jövőre nagyon szívesen elmennék! Amint kiderül, hogy mikor lesz, feltétlenül jelezd! Nagyon izgalmas lehetett!

Corinna Nitschmann írta...

Mindenképp jövök minden új infoval :-)

Kékmadár írta...

Ja, és már alig várom a Corinna suli magyar verzióját! Húzz bele, légyszives! :-)

Feszter írta...

Nagyon szép munkák születtek! Egyszer én is elmegyek egy hasonló táborba, de most más irányban vagyok. A Corinna sulinak én is nagyon örülnék! ;)

Corinna Nitschmann írta...

Igyexem, igyexem :-)
Novemberben biztosan lesz külön adventi online kurzus!

Related Posts with Thumbnails